szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Gett a Taxim társasággal közösen, előbbi márkanév alatt indulhat Magyarországon néhány héten belül.

A Bolt és az Uber után újabb, globálisan is meghatározó utazásszervező cég jelenhet meg Budapesten az Index értesülései szerint. A Gett a Taxim taxitársasággal együttműködve lép be a magyar piacra, ezt a Taxim vezetősége is megerősítette a lapnak.

A Taxim Magyarország vezető taxistársaságává szeretne válni, ehhez kezdésként már fel is vásárolták a Tele 5 és a Best Taxi társaságokat. A cég a Gett márkaneve alatt folytathatja, így sokkal szorosabb együttműködésről van szó, mint az Uber és a Főtaxi esetében – mondta John Péter, a Taxim ügyvezetője.

Az ügyvezető szerint a budapesti taxis piacon csökken a kereslet, és nehéz versenyezni az ügyfelekért, főleg az olyan alkalmazásokkal szemben, amelyek már eleve le vannak töltve a Magyarországra látogató turisták telefonjaira, ezért döntöttek a Gett-tel való együttműködés mellett.

Külföldön a fő profiljuk az üzleti ügyfélkör, “ami a civileknek az Uber, az a világ vállalatai számára a Gett” John szerint. Ennek megfelelően itthon is az első számú üzleti taxis személyszállítói szolgáltatóvá szeretnének válni. A Gett még a második negyedévben, vagyis néhány héten belül elindulna Magyarországon.

Az, hogy az Uber visszatérhet Magyarországra, február végén derült ki, hogy pontosan hogyan, arról akkor itt írtunk. A cég szolgáltatása nyár elején indulhat, az engedélyt néhány hete kapták meg.

Borítóképünk illusztráció.