Áttörte az útzárat, leszorította a rendőröket egy menekülő autós az 5-ös úton - akkor sem állt meg, amikor a rendőrök rálőttek - videó

üldöz
Vágólapra másolva!
Negyven kilométeren át üldöztek egy részegen menekülő autóst a rendőrök, figyelmeztető lövéseket is le kellett adniuk.
Vágólapra másolva!

December 4-én egy Pest megyei férfi részegen, érvényes jogosítvány nélkül, 100 km/h-s sebességgel közlekedett Kecskemét belvárosában, ahol ittas járművezetés miatt indult büntetőügyben kellett volna gyanúsítottként megjelennie.

A rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva követni kezdték az autót, a férfi erre menekülni kezdett.

Lajosmizse irányába haladt az 5. számú úton, ahol a rendőrök az úttest jobb oldalán leállított nyerges vontatóval, illetve egy szolgálati autóval próbáltak meg forgalmi akadályt képezni. Amikor a rendőrök észlelték, hogy nem lassít, a rendőrautóval lehúzódtak az útról, de a férfi így is nekiütközött a Mercedesnek.

A férfi a szabályosan közlekedő kocsikat folyamatosan veszélyeztette, több autónak le kellett húzódnia, vagy meg kellett állnia az ütközés elkerülése érdekében.

Az üldözés során a férfi többször megelőzte az őt megállítani próbáló rendőrautót, és megpróbálta leszorítani.

Lajosmizsét elhagyva a férfi ráhajtott a Kerekegyháza felé vezető útra, végül

addig folytatta a menekülést, amíg autójának jobb első kereke kitört, és az úttestről lesodródva egy fának ütközött.

Az elkövető a kesztyűtartóba nyúlt, majd kiszállt, kezeit a zsebében tartotta. A rendőri felszólítás ellenére sem adta meg magát, még

a felfelé irányuló három figyelmeztető lövést követően is menekülni próbált, végül a rendőrök elfogták.

A gyanúsított büntetett előéletű, 2018 januárja óta kilenc alkalommal követett el gépjárművezetéshez köthető szabálysértést. Ezen túlmenően több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, az elmúlt három hónapban lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfit letartóztatták.